Meeting me !
ing. Bart vd Voort vd Kleij

Achtergrond & CV

ing. Bart vd Voort vd Kleij

Sinds begin jaren negentig van de vorige eeuw ben ik bezig met alles wat met internet en websites te maken heeft.

Er is zoveel veranderd in die 18 jaar. Internet en zoeken naar informatie is niet meer weg te denken uit onze samenleving.

Toen ik begon met mijn studie Informatica in 1994 was het tijdens de introductie een wonder dat we met iemand uit Israël konden chatten op één van die oude computers die daar toen nog stonden.

En kijk nu: We leven met internet, we chatten, Facebooken en Twitteren met miljoenen tegelijk en op hetzelfde tijdstip. De informatie en mogelijkheden zijn eindeloos.

Deze tijd is interessanter dan ooit !

Deze tijd vergt ook het uiterste van bedrijven en ontwikkelaars om het maximale uit een website te halen. Wie nu niet meedoet mist een groot deel van zijn klanten die allemaal eerst op internet zoeken om zicht te oriënteren en daarna pas besluiten met wie er zaken gedaan wordt. Dit geldt zowel voor Business2Consumer als voor Business2Business.

Op deze pagina presenteer ik mijn vaardigheden en ervaring. Mocht u naar aanleiding daarvan met mij in contact willen komen dan kunt u dat doen op mijn contactpagina.

Ik heb een groot deel van mijn CV gewerkt voor EverMind Informatica. Een softwarehuis uit Groningen. Ergens in 2004 nadat ik er al weg was gegaan is dit mooie bedrijf opgegaan in Chess Engineering uit Haarlem.

2007 - heden

ing. Bart vd Voort vd Kleij bij site-makerij.nl

Webdesign & Webstrategie

Als webdesigner en Informatie Architect bouw ik websites voor bedrijven & zelfstandigen.

Ik bouw op basis van user centered design. Het feit dat de bezoeker zijn doel op een makkelijke en snelle manier moet kunnen bereiken door de website zo logisch en efficient mogelijk te onwerpen is naar mijn idee de beste strategie voor een succesvolle website.

SEO (Zoekmachine optimalisatie) is hierbij een logisch gevolg. Door te letten op de zoektermen en doelen van potentiele bezoekers en de website daar op te richten pak je meteen een groot deel van de on-page seo technieken mee. Daarnaast kunnen we aan de hand van concurrentie analyse en linkbuilding nog een belangrijk deel off-page seo toepassen om uw website optimaal te laten scoren onder uw bezoekers en daarmee in zoekmachines.

Het gebruik van Google Analytics speelt ook een grote rol bij het onderhouden en optimaliseren van uw website. Op basis van informatie die door bezoekers wordt achtergelaten kunnen we een boel leren over een website.

Om uw website optimaal te kunnen beheren bouw ik websites vaak met een Content Management Systeem (CMS). Op deze manier hoeft u niet bij elke aanpassing terug naar de ontwerper/bouwer om uw website bij te werken.

Maatwerk software is een tweede tak waarvoor u bij mij terecht kunt. Of het nu gaat om kleine applicaties of grote database driven websites ik ontwerp en bouw ze graag voor u. Daarbij is de uitdaging van een efficient en gebruikersvriendelijk systeem mijn grootste drijfveer.

 • XHTML W3C validated code
 • css, php, jquery, ajax, web 2.0
 • User Centered design, de gebruiker centraal

2002 - Januari 2010

Mede eigenaar van speelgoed/brocante winkel Tobi-Jobi's in Groningen. Ik stond regelmatig in de winkel en ben dus als mkb'er precies op de hoogte van de behoefte van kleine bedrijven.

Ik heb voor de winkel zowel OSCommerce als Magento Webshops geimplementeerd en ben op de hoogte van veel toepassingen op dit gebied.

 • toepassen en ontwerpen van MAgento Shop en templates
 • toepassen en inbouwen IDEAL ondersteuning
 • toepassen OSCommerce webshop

1998 - 2004

IT Specialist @ EverMind Informatica

Werkzaamheden:
 • Lid managementteam (2002 - 2004)
 • Ontwikkeling interne projecten
 • Lead engineer, software engineer en projectmanager verschillende projecten
 • Onderzoek nieuwe ontwikkelingen en vooruitgang

2001 - 2003

ing. Bart vd Voort vd Kleij bij Cordis

in dienst van EverMind Informatica

CORDIS Europa Roden

Ontwerpen en bouwen van 21 CFR PArt11 compliant applicaties voor het testen en produceren van Catheters.
Hierbij moest worden voldaan aan de zeer strenge eisen van de FDA voor het opslaan en bewaren van gebruikers gegevens wat betreft het handelen met de ontwikkelde software. Elke gebruiker moet tot in alle nauwkeurigheid gevolgd kunnen worden in de handelingen die hij of zij uitvoert op de geproduceerde catheters.

Speciale toepassingen:
 • oo Design (UML)
 • Aansturing van zeer geavanceerde apparatuur
 • Ontwerpen en bouwen van database structuren in ORacledb
 • fda Compliant ontwerpen
 • projectleiding over meerdere projecten
 • xml geintroduceerd

2001 - 2001

ing. Bart vd Voort vd Kleij bij Malmberg

in dienst van EverMind Informatica

MALMBERG Uitgeverij

Ontwerp en Bouw van een electronische leeromgeving met redactieomgeving voor het inrichten van de leeromgeving.

 • OO Design (UML)
 • ontwikkeling in Delphi (Object Pascal)
 • voor het eerst op basis van xml
 • Eersten kennismaking met eXtreme Programming cq pair programming

2000 - 2001

ing. Bart vd Voort vd Kleij bij Versatel

in dienst van Evermind Informatica

VERSATEL

Ontwerp en Ontwikkeling van een online provisioning systeem. Dit wil zeggen een van de eerste online aanmeldingssystemen voor diensten van Versatel via internet.

Bijzonder was de ondersteuning om via je telefoon je instelling te beluisteren en aan te passen. Hierbij is een koppeling gemaakt tussen een telefooncentrale (softwarematig) en de ontworpen database voor de online aanmeldingen. Ook konden faxen worden gemaild, worden voorgelezen en online worden bekeken.

 • Ontwikkeld op Sun Solaris machines en java
 • 1999 - 2000

  ing. Bart vd Voort vd Kleij bij IBG

  in dienst van EverMind Informatica

  Gedetacheerd via CapGemini bij de Informatie Beheer Groep (IBG)

  Onderdeel van het ontwerpteam voor de formulierafhandeling binnen IBG. Als Transactieontwerper verantwoordelijk voor de onderliggende transacties die het systeem moest uitvoeren voor een juiste verwerking van de formulieren volgens de functioneelontwerpen en architectuur.

  Spil tussen Architecten, regiseurs, ontwerpers en gebruikers.